NVCZ site header eindNieuws

Algemene Ledenvergadering 27 oktober

21 september 2020

De Algemene Ledenvergadering staat gepland voor 27 oktober om 16.00 uur.  We heten je erg graag welkom.  We hebben je ook nodig!  Onder andere voor het akkoord van het beroepsprofiel, zodat het bestuur verder kan met het oppakken van activiteiten die jou in je vak van Compressie-therapeut ten goede komen. 

Het beroepsprofiel is een punt dat wij willen bespreken. Daarnaast heeft het bestuur de afgelopen tijd gewerkt aan een visie, een beroepsregister bij Kabiz en zijn we erg druk geweest met de Module Compressie Hulpmiddelenzorg. Door invoering van het beroepsprofiel, het beroepsregister en de nieuwe Module Compressie Hulpmiddelenzorg blijft het beroep van Compressie-therapeut in de toekomst zijn waarde houden. Erg belangrijk!  

De exacte agenda volgt nog, maar dit zijn alvast een aantal items die het de moeite waard maken om erbij te zijn.

Schrijf je opnieuw in voor de ALV en laat je stem horen. Aanvang wordt 16.00 uur met als afsluiting een borrel en buffet.  We hebben gekozen voor een centrale plek in Nederland, want we willen het graag voor iedereen zo makkelijk mogelijk maken om erbij te zijn.

Plaats en adres zijn:
Restaurant De Duikenburg
Voorstraat 30
4054 MX  Echteld

We vinden het belangrijk dat je ervaart dat het fijn en waardevol is om aangesloten te zijn bij een organisatie als NVCZ. Daarom willen wij er voor je zijn en ons voor je inzetten. Jouw steun en aanwezigheid helpen ons daar enorm bij.

Meld je aan door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en reserveer 27 oktober om 16.00 uur.

Percentage continuiteitsbijdrage

11 juni 2020

Een aantal zorgverleners heeft van een aantal zorgverzekeraars de continuiteitsbijdrage binnen gekregen; gemiddeld ligt dit percentage rond de 62%.

Liggen uw ervaringen ook rond dit percentage?  Mocht u vragen hebben of dit met ons willen delen, dan horen wij dat graag via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Continuiteitsbijdrage, een korte analyse

1 juni 2020

Het ‘addendum bij een Zorgovereenkomst’ welke inmiddels in Vecozo is aangeboden, geldt voor alle Zorgsoorten binnen de ZVW. Het addendum is zorg-breed opgesteld en kent dus geen branchespecifieke artikelen.

Achter onze NVCZ inlog/portal worden rekenmogelijkheden geboden om zelf te kijken wat voor u als zorgleverancier elastische kousen uw bijdrage van ZN zou worden.

De normomzetten worden per zorgverzekeraar per leverancier vastgesteld.
De regeling biedt absoluut financiële ‘compensatie’ voor de omzetderving in deze maanden.

Wat we wel concluderen is dat er d.m.v. de ‘inhaalzorg’ tegen lagere vergoeding (lees; onder kostprijs) een stuk onzekerheid blijft de komende maanden wat je inkomsten zullen zijn, na aflopen van de 4 maanden, nog tot 6 maanden daarna, en eigenlijk tot en met medio 2021, als de zorgverzekeraars de balans opmaken.

De individuele zorgverzekeraar kan eisen stellen aan te leveren zorg door jouw bedrijf. Het om bedrijfseconomische redenen ontslaan van personeel (anders dan corona-oorzaak) mag niet en kan betekenen dat u de continuïteitsbijdrage terug dient te betalen aan de Zorgverzekeraar.

Daarnaast lijkt het er op dat verzekeraars bij disputen, onenigheid over declaraties en andere door hen te bedenken redenen overeenkomsten kunnen weigeren en ontbinden. Het is (nog) niet duidelijk hoe een verzekeraar daar in de praktijk mee om zal gaan. Ontbinding betekent vervolgens terugbetaling van de bijdrage. Ook biedt de regeling verzekeraars de mogelijkheid om inzage te eisen in financiën en administratie van zorgleveranciers en deze informatie met andere verzekeraars en overheidsinstanties te delen.

Inmiddels zijn meerdere analyses op de Continuïteitsbijdrage van ZN op internet verschenen.
Het advocatenkantoor Elderman & Geerts, zie https://www.eldermans-geerts.nl/expertise/corona/continuiteitsbijdrage-zn-regeling-now-regeling/ geeft een goed rapport af, en is samen met de KNGF, beroepsorganisatie voor fysiotherapie, nog verder aan het analyseren. Volg de website van de KNGF voor de actuele stand; https://www.kngf.nl/actueel/nieuws/2020/mei-2020/continuiteitsbijdrage-verder-geanalyseerd.html

De NVCZ heeft tevens een korte branchespecifieke, juridische, analyse laten maken door een jurist in gezondheidsrecht. Zie haar analyse in de bijlage.

Elke zorgleverancier zal zelf een afweging moeten maken, op basis van de eigen situatie en de voorwaarden die in de Continuïteitsbijdrage en de rijksregelingen vermeld staan. Aan de analyse van de NVCZ kunnen geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele fouten, onjuistheden of onvolledigheden. De keuzes die je moet maken in het kader van de continuïteitsbijdrage en overige regelingen hebben grote financiële consequenties. Het is niet onverstandig een financieel deskundige, zoals je accountant of fiscalist, te raadplegen voordat je een keuze maakt.

 


Disclaimer | Copyright 2016 NVCZ.nl | Alle rechten voorbehouden | Website maakt gebruik van cookies